"Стандарт" с приз за "Възкреси доброто"

"Стандарт" с приз за "Възкреси доброто" | StandartNews.com

24 фирми, организации и медии бяха отличени от Business Lady

Кампанията на "Стандарт" "Възкреси доброто" получи наградата "Златно сърце" на списание Business Lady. Инициативата ни да помагаме на хора в беда и да показваме, че "вирусът" на доброто може да бъде силно заразен, спечели приз в категорията "Медиите и социалните каузи". Това се случи на бляскава церемония, в която бяха раздадени годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност на Business Lady.

Общо 24 компании, организации и медии бяха отличени за свои кампании.

"Целта на "Възкреси доброто" е да подадем ръка на хора в затруднение и да им дадем шанс те сами да продължат напред", каза зам. главният редактор на "Стандарт" Даниела Казанджиева, която получи приза. "По време на кампанията разбрах, че българинът е добър и състрадателен човек. На призивите ни за подкрепа откликнаха пенсионери, които отделиха от скромните си средства, за да помогнат за дадена кауза, богати хора и компании, водени единствено от съпричастност. Вярвам, че човечността у нас не е изчезнала и това ми дава оптимизъм за бъдещето на народа ни", допълни тя. Казанджиева връчи приза на Business Lady за кампанията на "Кока-Кола" и "Актуално.ком" за популяризиране на добротворчеството. В тази категория награда получи и Мтел. Телекомът бе отличен със "Златно сърце" и за проекта си "Приеми дете. Създай бъдеще", в който защитава каузата на приемното родителство.

Организаторите бяха подбрали разнородни и уникални каузи. Сред тях бяха както кръводаряване, така и популяризиране на приемната грижа и съдействие на двойки с репродуктивни проблеми. "Лидл България" бе отличена за спасяването на балканската пъстърва. "ЧЕЗ България" пък бе наградена в категорията "Информационна кампания за превенция и устойчивост". Дори и политическо сдружение получи приз за благотворителност - женската организация на "България без цензура" "Евромайки". По време на церемонията бе разиграна и благотворителна томбола, която събра 668 лева в помощ на децата от Социалния учебно-професионален център "Княз Борис Първи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай