Среща заради децата на ромите в Гърмен

Среща заради децата на ромите в Гърмен | StandartNews.com

Междуинституционална среща за обсъждане на мерки и действия за гарантиране на правата и осигуряване на базовите потребности на децата в риск ще се проведе в община Гърмен. Тя се организира от председателя на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева в четвъртък в сградата на общинска администрация.

Причината за спешната среща са станалите известни случаи на деца, които не посещават учебни занятия заради създалото се напрежение и конфронтация между различни групи от населението, както и във връзка с предстоящото събаряне на незаконно изградени постройки в ромския квартал „Кремиковци". Председателят на ДАЗД ще предложи за обсъждане План за действие за гарантиране на правата и осигуряване на базовите потребности на децата в риск, както и конкретните ангажименти на всяка от институциите за реализацията му.

Дискусията ще започне в 13,00 часа. В нея ще участват Ева Жечева, омбудсманът на Република България Константин Пенчев, представители на държавни институции, кметът на общината Минка Капитанова, директорът на СОУ „Св. св. Кирил и Методий" в Гърмен Стоян Стругов, представители полицията, на Регионална здравна инспекция – Благоевград и експерти на Държавна агенция за закрила на детето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай