Среща с акула в Слънчев бряг

Среща с акула в Слънчев бряг | StandartNews.com

Туристи на опашка за атракциона "летяща риба"

Луда акула вилнее на южния плаж в Слънчев бряг! Спокойно, не става въпрос за сюжет от филма "Челюсти", а за най-новия атракцион в курорта. "Забавлението е много екстремно и трудно може да се опише с думи. Човек просто трябва да го опита", казват туристи, които се редят на опашка за участие в 10-минутния екшън. Цената е 20 лева. Толкова струва и участието в друг любим атракцион, наречен "летяща риба". Върху нея могат да се качат максимум трима души, които 15 минути буквално летят по вълните с 20 мили в час. Атракционът се тегли от моторница и прави няколко излитания и приводнявания. Летовниците на южния плаж в Слънчев бряг могат да избират още между традиционния банан, който струва 15 лева за 10 минути, и още десетина екстремни забавления - като летящи фотьойли и стинг грей. Сред най-скъпите, но и най-търсени удоволствия в курорта, е парасейлингът. Полетът с парашут над вълните струва 60 лева, а приключението продължава 12 минути. Когато се предплати за двама, летовниците ползват 20 % отстъпка, а за трима пакетът спада с 30 лева.

Воден катапулт вдига адреналина

Днес е дългоочакваният ден за любителите на екстремни изживявания. На първа буна на централния плаж във Варна ще бъде демонстриран т. нар воден катапулт. До няколко дни след още съгласуване с "Морска администрация" тази водна атракция ще направи дебют. Тя е почти непозната у нас, но в Европа и САЩ е твърде популярна. В единия край на надут гумен ръкав, наречен блоб, застава човек. В другия скача втори, който изстрелва първия нагоре, а след това във водата. Удоволствието ще струва 10 лева за 30 минути. Може да се използва от група от 6 до 18 човека, оборудвани със спасителни жилетки и с каски на главата, обясни Андрей Василев, търговски пълномощник на фирмата- концесионер на плажа "Лазурен бряг 91". Уникалното за България атракционно съоръжение уейкборд, което миналата година беше монтирано на Трета буна, сега е дооборудвано. Така се осигурява по-мощна адреналинова инжекция на мераклиите за екстремни водни преживявания. Това е като сноуборд, но по море, а не на сняг.

Дъската не се тегли от джет или моторница, а от специална въжена линия, изградена между буната и брега. Четирима души могат да обяздват вълните, а за смелчаците са поставени трамплини за въздушни пируети, препятствия за слаломи и още уреди за допълнителен адреналинов кикдаун. Практикува се и през нощта на прожектори. Дневните карти с екипировка са 39 лева, нощните - 30 лева. Със собствена екипировка цените са 30 и 20 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай