Специалист: Не питат психолози за тестовете на таксиджиите

Специалист: Не питат психолози за тестовете на таксиджиите  | StandartNews.com

Психотестовете на таксиметровите шофьори се организират и провеждат от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация", без да се допитат до гилдията на психолозите. Това обяви пред бТВ" Пламен Димитров, председател на Дружеството на психолозите в България по повод инцидента от сряда вечерта, когато таксиметров шофьор, осъждан за убийство, нападна и удари полицай в центъра на София пред Народното събрание. По думите на психолога тестовете на таксиджиите не се правят по европейските и световните стандарти.

Депутатът от Реформаторския блок Настимир Ананиев напомни, че наскоро бяха приети промени в Закона за движение по пътищата, с които фирмите се задължават да наемат таксиметровите шофьори на договор и да ги осигуряват. Така е ясно кой носи отговорността, коментира Ананиев.

Според председателя на Браншовата камара на таксиметровите шофьори Спас Атанасов промените в закона по-скоро ще създадат проблеми. По думите му и сега е ясно кой носи отговорност, а глобите за нередовните таксиджии са много високи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай