Спасителката в енергетиката

Спасителката в енергетиката | StandartNews.com

Спасителката в енергетиката. Този приз е на път да заслужи министърът на енергетиката Теменужка Петкова. На нея се падна трудната задача да спасява Националната електрическа компания (НЕК), чиито дългове вече са драстично намалени.

Петкова е зодия Козирог, което обяснява борбения хъс, с който решава проблемите. Завършва магистратура в специалността "Счетоводство и контрол" в Университета за национално и световно стопанство. И не спира с това - преминава обучения в областта на "Вътрешния одит в публичния сектор" в министерствата на финансите на Ирландия и Великобритания и в областта на "Държавната финансова инспекция" в Министерството на финансите на Португалия.

Въпреки това се връща у нас и се захваща с финансовите ревизии и въпроси в столичното управление "Държавен финансов контрол". След това работи в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол като държавен вътрешен одитор и началник на отдел. Професионалната й кариера продължава с оглавяваме ма Агенцията за държавна финансова инспекция. От 7 ноември 2014 година в ръцете й е бъдещето на енергетиката ни, защото сяда на стола на министъра на енергетиката. Като първи приоритети в бележника си тя записва продължаване на живота на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй", както и изваждане на светло на НЕК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай