Спасиха живота на отровената с баничка художничка

Спасиха живота на отровената с баничка художничка | StandartNews.com

Благоевград. Животът на 63-годишната Люба Щерева -Джордан, която се отрови с баничка в Гоце Делчев, вече е вън от опасност. Добрата новина съобщи шефката на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Мария Радойкова. 

"Пациентката е в реанимация, но е стабилизирана, в съзнание е, диша сама. Няма опасност за живота й. Но не се знае дали отровата не е поразила други нейни органи", каза още  управителят на здравното заведение. Отровената жена остава в болницата под лекарско наблюдение.

Тя бе настанена там към 01,00 часа в сряда. Няколко часа по-рано хапнала от намерена на улицата от кучето й баничка, в която имало селскостопанска отрова  „Каунтер“. Домашният любимец изял повечето от закуската и умрял малко по-късно.

Люба Щерева е живяла дълги години в чужбина, 46-годишният и съпруг Т. Джордан е англичанин. Върнали се да живеят в къщата на жената, след като и двамата останали без работа в Мароко. По сведения на комшии тук съпрузите също нямали препитание.

Затова допускат, че Люба е била гладна и затова е посегнала да яде захвърлената на улица „Тодор Ангелов“ баничка. След този инцидент от Фондация за защита на животните „Четири лапи“ настояха за спешни промени в режима на търговия и употреба на отровни вещества заради зачестилите случаи на умишлено отравяне на животни, при които вече има и пострадали хора.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай