Сотир Цацаров заминава на официално посещение в Холандия

Сотир Цацаров заминава на официално посещение в Холандия | StandartNews.com

София. Главният прокурор Сотир Цацаров заминава на двудневно посещение в Хага, кралство Нидерландия. Това съобщиха от прокуратурата. И уточниха, че с него ще бъдат и заместник-главните прокурори Пенка Богданова и Борислав Сарафов.

Цацаров трябва да се срещне с Иво Опстелтен, министър на правосъдието и сигурността, с председателя на Колегията на генералните прокурори Херман Болхаар в понеделник. След това следват още срещи - с Мишел Конингс, президент на Евроджъст,със Санг-Хюин Сонг, президент на Международния наказателен съд, както и с прокурора на МНС Фату Бенсуда.

Срещи с Роб Уенрайт, директор на Европол, както и с официални лица от холандското Министерство на финансите, ще се състоят на втория ден от официалното посещение на магистратите.

Ръководството на българската прокуратура ще разговаря с холандския министър на правосъдието и сигурността за резултатите от доклада на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и оценка, за реформата в държавното обвинение и за престъпления, свързани с нелегалната емиграция, съобщава БНТ.

Сотир Цацаров и колегата му Херман Болхаар ще подпишат споразумение за двустранно сътрудничество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай