Собствениците на 1 от изгорелите складове искат разкриване на виновниците

Собствениците на 1 от изгорелите складове искат разкриване на виновниците | StandartNews.com

Собствениците на единият от изгорелите складове в Тютюневия град- „Галакси Инвестмънт Груп" ООД, разпространи до медиите своята позиция за пожара:

"Като собственик на един от засегнатите складове, намиращ се на бул. „Г.М. Димитров" 29, ние сме силно обезпокоени от случващото се в Тютюневия град.

От самото начало на пожара и през цялата вечер представители на компанията се бориха рамо до рамо с пожарникарите за потушаването на огъня. За съжаление, в резултат на силния вятър, след като пет часа огнената стихия вилня в съседните складове, пожарът се прехвърли и върху нашата сграда.

Компанията ни винаги е стопанисвала имотите си отговорно и с идеята да съхрани автентичната им архитектура. Нашият склад беше поддържан и в добро техническо състояние. Важно е да уточним, че сградата няма и не е имала статут на паметник на културата, за разлика от другите три сгради, в които пожарът е възникнал.

Подкрепяме провеждането на пълно разследване по случая и настояваме правоохранителните органи да разкрият виновниците за пожара.

„Галакси Инвестмънт Груп" ООД приема като кауза опазването на културно-историческото наследство и съхраняването на традиционните сгради в квартала. Изразяваме готовност за пълно съдействие във връзка с възраждането на Тютюневия град."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай