Смешната страна на Brexit

Смешната страна на Brexit | StandartNews.com

"Каква седмица само! За няколко дни останахме без министър-председател, вън от Европейския съюз, сгромолясала се лира, отнет троен А рейтинг и изхвърлени от Европейското по футбол от страна, която има повече вулкани, отколкото професионални футболисти! Какво идва после? Световен апокалипсис?!" Това пише британка в Туитър, а съобщението й е споделяно хиляди пъти в мрежите с горчива усмивка. Действително Островът центробежно увлича в себе си криза след криза. А "Сън" дори замеси в почти мистичните провали и нашата Ванга, която била предсказала напускането на ЕС (както и всичко останало).

Но ако светът на британците бурно се мени, има нещо, което остава константа: и то е хуморът. В последните дни интернет е залят от всякакви бъзици, свързани с "Брекзит", които пък преживяха още по-мощен тласък, след като последва второ падение: фрапантната загуба от Исландия и неочаквания футболен "екзит" от Евро 2016-та. Креативни карикатури, статуси в туитър и фейсбук, популярните "мийм"-ове и много други, се множат по стените в социалните мрежи. А едно от най-популярните становища предлага следната дефиниция: Англия - това е единствената страна, напуснала Европа два пъти за една седмица! Ето кои са останалите хитове в интернет.

Извън ЕС: Ден първи

Потребител в Туитър пусна шеговита снимка, на която е отстранил всякакви чуждестранни менюта от храната си, освен консерва с боб. И е написал: Извън ЕС? Ден първи! Така изглежда!
Цените на вносните храни, разбира се, ще се вдигнат след напускането на британците от ЕС и не толкова заможните ще трябва да се лишат от немалко деликатеси от чужди страни.

Превърнаха Камерън в котка!

Папараци щракнаха котарака пред дома на Дейвид Камерън, точно в деня след "Брекзит". Тъй като Хари Потър е британски сюжет, мнозина се шегуват с намесата на особена магия, която е сменила Камерън с котарак пред дома му на "Даунинг Стрийт".

Сега вече може да се паникьосате

Слоганът "Кeep Calm" е един от най-популярните миймове в мрежата. Обикновено е довършван от пожелателно изречение от рода на "Бъди спокоен и продължавай напред", "Бъди спокоен и се наслаждавай на живота", "Бъди спокоен и просто танцувай" и прочие градски мъдрости. След "Брекзит" обаче в нета масово споделят обратния призив - не бъдете спокойни, сега вече може да се паникьосате!

Най-големият Brexit го направиха американците

"Има ли по-голям Брекзит от декларацията за независимостта?", питат с усмивка в мрежата. Според шегаджиите в социалните мрежи Великобритания отдавна е претърпявала най-различни "брекзити" и вече е тренирана в тях. Във връзка с миналото на страната в нета циркулира и друг лаф. Че "индийците са напълно скандализирани, когато разбрали, че британците можело да си тръгнат с един най-прост референдум..."

Такси за Лондон

Британската лира се срина на най-ниското си ниво от 31 години насам - с близо 10%. Дилърите на стоковите борси изживяваха нещо неописуемо на 24 юни сутринта, когато стана ясно, че макар и само с 2% повече, британците са гласували за напускане на ЕС. И тази карикатура, на която се натоварваш в таксито от Лондон директно към Франкфурт, не е съвсем преувеличена: според мнозина немският град ще привлече немалка част играчите на лондонската борса и постепенно ще измести Острова по важност.

Из "Туитър"

* "Англичанин, шотландец и ирландец влизат в бар. Англичанинът искал да си тръгне и затова на всички им се наложило да напуснат!"

* "Нямам търпение да видя какво ще е следващото нещо, което Англия ще напусне. Планетата Земя?"

* "Няма да е зле треньорът на Англия Рой Ходжсън да води преговорите за Брекзит с ЕС. Той вече има опит с това да ни изкарва от Европа!"

* "Група британски учени откриха, че всъщност голяма част от тях са индийци".

* "Англия - единствената страна, напуснала Европа два пъти седмично".

* "За четири дни останахме без министър-председател, Европейски съюз, троен А рейтинг и Европейско по футбол. И после светът бил предвидим".

* "Европейският съюз вече има 1 GB празно място".

* "Знам, че не е много политкоректно да се казва на глас, но в опустошените земи на разрушената Британия ще ловувам и ще се храня с възрастни хора".

* "Англичаните масово започнаха да търсят какво е "Европейският съюз" в Гугъл, след като разбраха, че го напускат. Сега правят същото - търсят какво е Исландия."

* "Гражданите на Великобритания стартираха петиция за преиграване на мача с Исландия, докато не получат задоволителни резултати".

* "Глас народен - глас Божи! Напускаме Европа. И ето - националите ни се вслушаха".

* "Загуба срещу Исландия! О, Господи! Англия не е била така унижавана от толкова много год...от оня петък с "Брекзит"..."

* "Английският национален отбор тренира години наред, за да бъде изхвърлен от турнира от страна, която има повече вулкани, отколкото футболисти".

* "Рой Ходжсън, към футболистите, преди мача с Исландия: Внимавайте! Тази вечер ние ще пресъздадем "Брекзит", само че чрез футбол!".

* "Треньорът на Англия получава 4,6 милиона долара годишно. Треньорът на Исландия е зъболекар на ненормиран работен ден. И после футболът бил само пари!"

* "Исландия отидоха на четвъртфинал и биха Англия. А защо да не го направи (със същото население е) и кв. "Младост" в София?

* "Поне за разлика от Борис Джонсън и Найджъл Фараж исландците не са ни обещавали нищо!"

* Какво си мислеха феновете на Англия по време на мача:
4-а минута: Ще спечелим европейското!
5-а минута: Ще загубим мача...
20-а минута: Имаме нужда от референдум!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай