Сливналия създаде КЛИП в подкрепа на донорството

Сливналия създаде КЛИП в подкрепа на донорството | StandartNews.com

Сливен. Донор създаде уникален клип в помощ на Обществения съвет за подкрепа на донорството в Сливен. Създателят се казва Антони Пондалов. Миналата година той дари част от своя дроб за брат си Илиян Пондалов. Младият мъж победи смъртта в "12 без 5" с подкрепата на донор и професионализма на българските лекари, за което „Стандарт" съобщи първи.

Майката на двамата братя – Дора Пондалова е председател на Обществения съвет за подкрепа на донорството – Сливен. Тази седмица съветът и Изпълнителната агенция по трансплантация подписаха споразумение за координация и сътрудничество в трансплантационните дейности.

Това е стана на заседание на Съвета в четвъртък, на което гости бяха д-р Марияна Симеонова, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по трансплантация и Стоянка Ананиева, председател на Сдружение „Български съюз на трансплантираните", съобщи Дора Пондалова. И двете дами са изразили задоволство от работата, която ОСПД -Сливен е свършил за своето близо тримесечно съществуване.

Д-р Симеонова и Стоянка Ананиева са дали предложение Сливен да стане домакин на следващите национални игри за трансплантирани. Предстои екипът на Обществен съвет за подкрепа на донорството да проведе разговори с ръководството на Община Сливен за такова домакинство.

На заседанието е направена изготвената от членове на ОСПД презентация за донорството, предназначена за ученици от 14 до 19 години, както и видео клипа, изготвен и подарен от Антони Пондалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай