След БЧК фондация дава 442 500 лева на пострадалите в Добрич

След БЧК фондация дава 442 500 лева на пострадалите в Добрич | StandartNews.com

Добрич. Фондация "Помощ за благотворителност" в България дарява на пострадалите от наводнението добричлии 442 500 лева, съобщи зам.-кметът по финанси Иван Колев.

"Средствата ще бъдат разпределени между хората в списъка, утвърден от Обществения съвет, като най-засегнатите 75 семейства, останали без дом ще получат по 2500 лева, а други 170 домакинства - по 1500 лева" - поясни Колев, като допълни, че освен фондацията до момента средства е предоставила единствено БЧК в помощ на града.

Неговият колега - зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев съобщи, че общината е изпратила до Междуведомствената комисия поредно искане по правилника за пострадали 8 сгради общинска собственост на стойност 877 хил. лв. Арх. Ганчев припомни, че има издадени заповеди 80 на брой от кмета а физически лица, като според заповедите 31 сгради частна собственост трябва да бъдат премахнати, а други 53 - подлежат на ремонт и укрепителни дейности.

"В общината имаме на разположение проекти на два варианта на жилищни сгради - с 51 кв. м и с 40 кв. м, предоставени ни безвъзмездно от Камарите на архитектите и инженерите по инвестиционно проектиране. Тези проекти са на разположение на хората, останали без домове безвъзмездно и те могат да ги ползват" - добави арх. Ганчев. Продължава бавното възстановяване на града след потопа през юни, като от общината заявиха, че се работи по създаването на трасе за отток по околовръстния път на Добрич в посока пречиствателната станция във Врачанци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай