Скоро започва ремонтът на "Цариградско шосе" в столицата

Скоро започва ремонтът на "Цариградско шосе" в столицата | StandartNews.com

София. Ремонтът на столичния булевард "Цариградско шосе" започва на 1 април. В тази връзка от 27 март ще има промяна в движението, съобщи столичният заместник-кмет по транспорт и транспортни комуникации Любомир Христов пред журналисти.

Предстои премахване на мантинелата на булеварда. От 1 април ще се работи по едното платно и дейностите трябва да приключат през септември, обясни Христов.

Проектът на Столична община е на стойност 10 милиона лева. Общинарите уточниха, че само отсечката от надлеза на бул. "Г. М. Димитров" до надлеза над бул. "Александър Малинов", ще струва малко над 4 млн. лева.

Ремонтните дейности на един от големите столични булеварди включат участъка от надлеза над бул. Г.М. Димитров до надлеза над бул. Александър Малинов и прилежащите съоръжения. Зам.-кметът каза още, че изпълнител на обекта е ДЗЗД "Градска магистрала".

Основният ремонт на пътното платно в посока Пловдив на надлеза при бул. Г.М.Димитров ще започне на 1 април. Движението в двете посоки ще се осъществява в платното посока център, а дейностите трябва да приключат до 45 календарни дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай