Скарлет Йохансон – 153 номинации и 165 милиона

Красавицата сега се бори за „Златен глобус“ и очаква да се класира в топ 5 за Оскарите

Скарлет Йохансон – 153 номинации и 165 милиона | StandartNews.com

Скарлет Йохансон стремглаво лети към Оскарите – церемонията е на 9 февруари - трупайки номинация след номинация за ролята си в „Брачна история“. До момента красавицата е в надпреварата за отличията „Златен глобус“, „Изборът на критиците“ и „Гилдията на филмовите актьори“. Догодина тя отново ще блесне в култовото си превъплъщение като Черната вдовица в дългоочакваната едноименна продукция на Марвел.

Йохансон е родена на 22 ноември 1984-а в Манхатан, Ню Йорк. Още от малка се стреми към сцената. Тя е само на 7 когато отива на първото си прослушване. Проваля се, но това не я плаши. Тя прави официалния си дебют, докато още е тийнейджърка - в пиесата „Sophistry“, в която има само 2 реплики. Пробива на големия екран през 1994-а в компанията на Брус Уилис и Илайджа Ууд в „Север“ на Роб Райнър. Първата й главна роля идва през 1996-а в „Мени и Ло“. Скарлет успява да привлече по-сериозно внимание към себе си с участието в „Повелителят на конете“ на Робърт Редфорд, което й носи номинация за наградата „Най-обещаваща актриса“ на филмовата Асоциация на критиците на Чикаго. Йохансон се прочува световно през 2003-а с образите си в „Изгубени в превода“ и „Момичето с перлената обица“. Играта й в продукциите впечатлява спецовете и тя бива номинирана за „БАФТА“ и „Златен глобус“. Печели първата за „Изгубени в превода“. През 2005-а работи с Уди Алън в „Мач пойнт“, като ролята й носи нова номинация за „Златен глобус“.

През 2010-а Йохансон дебютира в комиксовата киновселена на Марвел в „Железният човек 2“. В продължение на 9 години Скарлет се вихри като Черната вдовица в 7 ленти. През 2020-а тя ще изиграе героинята си за последен път в самостоятелен филм, посветен на руската шпионка Наташа Романоф.

Скарлет има общо 153 номинации за различни награди и 58 победи през кариерата си. Филмите с нейно участие имат общ боксофис от 14,3 милиарда долара, правейки я третата най-касова звезда на всички времена. С приходи от 40 милиона за една година, Йохансон бе най-високо платената актриса за 2018-а. Богатството й се равнява на 165 милиона долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай