Ще се жени ли Блатечки

Елеонора Янакиева може да стане първата законна съпруга на актьора режисьор

Ще се жени ли Блатечки | StandartNews.com

Човек дори добре да живее, накрая пак се жени. Дори плейбойте като Асен Блатечки рано или късно стигат до венчилото. Известният актьор, който се справя много добре и с режисурата, е на крачка от съдбовното решение да поиска ръката на любимата си – финансистката Елеонора Янакиева. Няма никакво съмнение, че червенокосата фурия ще му я даде с радост. От доста време насам двамата се носят върху крилете на любовта, макар че се запознават съвършено случайно.

Срещат се в особен период за Блатечки – той вече се е разделил с Диляна Попова, майката на сина му Борил, но все още не е открил жената на живота си. В онзи момент се говори, че ученикът на Стефан Данаилов във ВИТИЗ донякъде го е „ударил през просото“, забавлявайки се с мимолетни флиртове. Но на сцената изведнъж се появява Елеонора Янакиева и нещата от живота идват на мястото си. Самият Блатечки признава, че не е допускал на 50 да изгуби ума си от любов като тийнейджър.   

Ако Блатечки се ожени, ще му е за първи път. Той няма брак нито с Катерина Горанова, майката на дъщеря му Катерина, нито с Диляна Попова. Докато с Диляна Попова снимаха заедно в „Останалото е пепел“ – филма за легендарния банкер Атанас Буров, се носеше слух, че обмислят да се оженят, но бързо се разбра, че нито той, нито тя имат подобно намерение. Но несъмнено направиха добър дует в „Останалото е пепел“.

Оказва се, че историята е била любимият предмет на актьора, който никога не е бил кой знае какъв отличник. „Имахме страхотен учител в Осма гимназия, преподавател в Университета. Разказваше супер увлекателно и запали моята тръпка по историята“, връщал е лентата Блатечки. Той е категоричен: ако интелектуалец и ерудит като Буров беше станал един от лидерите на нацията, сега щяхме да сме на съвсем друго място. „Неслучайно едното крило на Европарламента е наречено на него - при това не сме го кръстили ние. Всичко, каквото е правил той, е било само в името на България. Единственият депутат, който отива на фронта през Балканската война. Турски куршум го удря в сърцето, но рикошира в запалката му, съвсем като на кино. Буров я пази до сетния си дъх“, коментира Блатечки.

Според него родните кинаджии биха могли да впечатлят света с истории като тази на Индже. Самият той - освен спектаклите, които режисира, а в повечето от тях и играе, разработва няколко екранни проекта едновременно. Много му се иска да превърне в кино романа на своя приятел, художника Максим Тутунаров, „Най-красивата жена, която убих“ - на границата между фентъзито, романса и приключенската литература.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай