Шофьорската книжка гони хилядарка

Шофьорската книжка гони хилядарка | StandartNews.com

София. В момента реалната цена на един шофьорски курс е 940 лева, заявиха от бранша. По думите на Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, в българското общество все още витае митът, че със старите цени ще се получава същото качество на обучението.

"Фирмите, които манипулираха общественото мнение, продължават да работят на същите стари такси. Иначе таксата е увеличена със 150 лева преди един месец и реалната в момента е 940 лева", каза за Фокус експертът. По думите му планът на съюза предвижда официална цена на услугата от порядъка на 1000 лева. Причината - горивата поскъпват, животът също няма да поевтинее и няма как да се предлагат качествени уроци за по-малко пари.

"Това, което ние предлагаме като услуга, е свързано пряко с живота на хората. Затова компромиси с качеството на обучение не може и не трябва да има", допълни още Иванов. Според него в бранша има голям недостатък – фактът, че никой не обръща внимание на фалшивите фирми, които са на пазара. "В началото на септември ни предстои серия разговори с Министерството на транспорта, на които отново ще искаме заедно с данъчните да бъдат проверявани тези фирми", уточни още инструкторът.

Той наблегна на факта, че тези фирми работят на принципа на някакъв парадокс - цените се вдигат, а таксите им падат, като вече дори имало курсове за 260 лева, при цена на литър бензин почти три лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай