Шофьорът от "Цариградско" вече е обвиняем

Шофьорът от "Цариградско" вече е обвиняем | StandartNews.com

София. Таксиметровият шофьор, който вчера вечерта катастрофира на „Цариградско шосе", вече е обвиняем. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Куртев се е движил с несъобразена скорост и е загубил контрол над автомобила, след което излязъл в дясно от пътното платно и предизвикал пътнотранспортно произшествие с 12 пешеходци, обясняват от прокуратурата.

Шофьорът е бил и мъртвопиян. Той е управлявал автомобила с 1, 89 промила алкохол в кръвта. По непредпазливост е причинил смъртта на 25-годишно момиче и средни телесни повреди на повече от едно лице, съобщават от обвинението.

Деянието представлява особено тежък случай, обявиха от прокуратурата. 

Куртев може да получи наказание лишаване от свобода от 5 г. до 15 години. „През 1998 г., Куртев е бил признат за виновен, за това че е управлявал моторно превозно средство (МПС), с концентрация на алкохол в кръвта си 2,0 промила и му е наложено административно наказание – глоба. Спрямо Михаил Куртев е постановено задържане до 72 часа и СГП ще внесе искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража", сочи информация на прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай