Шест напитки за отслабване

Помагат и за поддържане на добър тонус

Шест напитки за отслабване | StandartNews.com

Борбата с излишните килограми е по-характерна за дамите, макар че има и мъже, които се опитват да свалят известно тегло. Независимо от пола знаем, че ключов момент за отслабването е начинът на хранене, а в това число влизат и напитките, които консумираме.

В случая сме ви приготвили цели 6, които могат да ви помогнат да свалите килограми.

Вода с лимон

Доста популярна напитка, която е полезна за здравето и за свалянето на килограми. Ако искате да направите детокс на организма, лимоновата вода е чудесна за целта. Сипете 2 л вода и щом кипне, сложете един лимон, нарязан на две половинки с кората. Оставете за 2-3 на слаб огън, прецедете и пийте преди сън на празен стомах. Ако искате, може да добавите стевия или мед.

Ленено семе

Супер храна, която може да се добавя към закуски, салати, основни и т.н. Пригответе си смути с ленено семе и пийте като междинно хранене или за закуска. Трябва ви чаша преварена вода, с която да залеете 3 с.л. ленено семе. Оставете за час-два и сипете в блендер с малко мед. Смелете и изпийте.

Канела

За нея се знае, че топи мазнините светкавично и насърчава правилното храносмилане. Сипете вода в тенджера на котлона. Щом заври, сипете канела, какао и куркума. Пийте преди вечеря и преди да си легнете. За да направите напитката по-приятна, добавете мед и мляко.

Пречистена вода

Много е важно да пиете достатъчно вода през деня. Важно е да сте сигурни, че тя е пречистена и полезна за организма. Това ще ви помогне не само в отслабването, но и ще ви поддържа хидратирани, здрави и красиви.

Зелен чай

Напитка, която насърчава изгарянето на токсини. Има диуретични свойства, които унищожават бактериите в организма и се борят с излишните мазнини. Пийте по малка чаша зелен чай половин час преди всяко хранене през деня и една чашка преди да си легнете.

Джинджифил

Невероятно полезен за цялостното здраве, не само в борбата с теглото. Пречиства тялото, помага с възпаленията и нормализира нивата на холестерола. Добавете го към смутита, чайове, ястия.

Тези супер храни и напитки ще ви помогнат да бъдете здрави, да се чувствате добре и да поддържате нормално тегло. Намерете им място в менюто си и ще усетите колко различно се чувствате съвсем скоро и то в положителна посока. Погрижете се за тялото и организма си по този лесен и приятен начин. Консумирайте не само, докато отслабнете, а и след това, за поддържане на добър тонус, пише Actualno.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай