Шеф на Play Station ще издава паспортите

Шеф на Play Station ще издава паспортите | StandartNews.com

Плейстейшън, компютърни игри и различни джаджи. Това е хобито на Петя Петкова. Сега младата дама се грижи за българските документи за самоличност. Тя зае поста, засега като изпълняващ длъжността, след като титулярят Мария Костадинова се пенсионира преди седмица. Петкова разказва, че като служител не обича да прибързва и внимателно следи какво се случва в работата. Работи в дирекцията от почти 15 години, като в развитието й като експерт основната роля е именно на досегашната директорка. Завършила е природоматематическа гимназия в Ботевград, след това записва Техническия университет в столицата специалност "Електронна техника и микроелектроника". Така автоматично се зарибява по електронните устройства. След като се задомява, Петкова продължава в свободното си време не да шие гоблени и да пазарува, а да рови за различни иновации в компютъра.

Дъщеря й Лора е първокласничка и сега нейните уроци заемат голяма част от свободното време на Петкова. "Тя ми е първата диня под мишницата. Сега имам и втора - куче бебе. Обичам да се занимавам с дъщеря ми и двете да играем на плейстейшън", разказа за "Стандарт" младата дама.

Малко след като сяда в стола на директор, Петкова има нова изненада в живота си - йоркширският териер - Джак Спароу. Четириногият любимец е най-новото попълнение в семейството. "Преди да се сдобием с него, щяхме да ходим на почивка за празниците, но сега мисля, че няма как да стане", обяснява шефката на паспортите. Петкова твърди, че обожава почивките на морето, зимните спортове обаче не са й по душа. За себе си казва, че иска някой ден да изобретят машина като миялната, която обаче сама да готви. Готви с неудоволствие, но като майка прави любимата супа топчета на дъщеря си. А самата тя обича да хапва всичко, което не трябва да сготви сама.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай