Шеф Роу шокира - била вещица

Кулинарната инфлуенсърка Виктория Капитонова свали престилката и изгоря от "Мастършеф"

Шеф Роу шокира - била вещица | StandartNews.com

Шеф Силвена Роу за пореден път шокира участнциите и зрителите на "Мастършеф". Колегите й от журито се втрещиха, след като топ готвачката се обяви за вещица.

Признанието й дойде, след като блондинката Нела трябваше да си избере противник за приготвянето на мексикански такос. Тя веднага се спря на Виктория, която всички смятаха за слаба съперничка. Когато чу избора на Нели, шеф Роу се изсмя и заяви: "Знаех си! Аз съм някаква вещица, явно".

Вики наистина се оказа недостойна за престилката на "Мастършеф" и бе поредната, изхвърчала от шоуто. 

"Виктория, ти дойде в "Мастършеф" с таланта и уменията на истинска интернет звезда. Знаеше правилата и умееше да ги обръщаш в своя полза. Беше наясно със силните и слабите си страни. Възползваше се максимално от първите, а вторите успя да компенсираш с невероятната си харизма", каза шеф Роу.

"В сравнение с останалите хоби-готвачи ми липсваше опит, но се борих достойно и се надявам се да съм спечелила сърцата на всички тук", призна чаровната Капитонова и посочи като свой фаворит за титлата "Мастършеф на България" фотографката Мария Жекова.

В първия кръг от напрегнатата елиминация - поширане на пъдпъдъчи яйца, Виктория се справи добре, но във втория, приготвянето на десерти, вдъхновени от класически коктейли, не й достигнаха въображение и умения. В тази задача тя трябваше задължително да използва съставките на популярния „Космополитън“, придобил легендарен статус в сериала „Сексът и градът“ - боровинки, портокалов ликьор и лайм.

Кейкът й с маслен крем, лайм и гел от боровинки разочарова журито. „Аранжировката е семпла, липсва наситен плодов вкус, а кремът е прекалено маслен. Все едно ям филийка с масло и конфитюр“, не спести критиката си шеф Токев. Рентиерът Александър Петров се спаси на косъм от отпадане с десерт, базиран на съставките на класически сауър коктейл - бадемов ликьор, кленов сироп и белтък. А актьорът Стилиян Желязков съчета сложни техники в сладко изкушение с ром, кокос и ананас, за да постигне екзотичния вкус на „Пиня колада“.

Хоби-готвачите получиха задача да приготвят за единайсетте музиканти традиционни български ястия в модерна интерпретация. Капитанът на сините Александър демонстрира огромно его, отхвърли идеите на съотборниците си и създаде напрежение в кухнята. Предложеното от него меню - основно от пъстърва с пъдпъдък, полента и сос от цвекло и малини, и десерт тиквеник с фъстъчена бисквита, не предизвика възторг в гостите. Червеният отбор с капитан шофьорът Мартин Банков контраатакува със свински врат със сини сливи, пюре от целина и баница, придружени от торта „Гараш“ и постигна разгромяваща победа с 9 на 2 гласа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай