Ще се върне ли Елизабет II в Бъкингам?

250 служители в замъка са в опасност да загубят работата си

Ще се върне ли Елизабет II в Бъкингам? | StandartNews.com

Обстановката в Бъкингам се нажежава и тежката ръка на Ковид-19 започва да оказва своето влияние. Кризата коства 18 милиона паунда на Елизабет II и сега британската преса предава, че около 250 служители са в опасност да загубят работата си в двореца, който най-вероятно ще остане затворен до 2021-а, провокирайки опасения, че кралицата не възнамерява да се върне в Лондон.

Монархът се изолира в Уиндзор още в началото на извънредното положение през март и за лятото ще се премести в имота си Балморал. След ваканцията й обаче кралицата се очаква да се завърне не в столицата, а обратно в Уиндзор. От Двора твърдят, че Елизабет II не възнамерява да загърби Бъкингам и ще възобнови кралските си задължения в двореца, когато от правителството обявят, че е безопасно.

Откакто са в Уиндзор, за кралицата и принц Филип се грижат две групи от по 12 служителя. Работи се на триседмични смени, като преди всяка персоналът се подлага на едноседмична карантина и преди да прекрачи покоите на Елизабет II, всеки човек е тестван за Ковид-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай