Събота,

 Шарм ел-Шейх не се нуждае от допълнителна сигурност

От: Людмила Милчева -
A
A
A

 Шарм ел-Шейх не се нуждае от допълнителна сигурност

Администрацията на известния египетски курорт Шарм ел-Шейх няма да строи стена около града, тъй като сигурността му е напълно гарантирана и не се нуждае от допълнителни мерки, съобщи източник от службите за сигурност на Южен Синай. По-рано "Гардиън" съобщи, че египетските власти издигат бетонна стена около града - както се твърди - за допълнителна сигурност.

"Това, което се строи в Шарм ел-Шейх, не е стена в буквалния смисъл на думата, а ниска и къса бариера с входна врата към града откъм областта Дахаб. Целта е да се контролират автомобилите на бедуините, пристигащи откъм Дахаб най-вече с джипове, както и на добитъка, чието придвижване често провокира пътнотранспортни произшествия”, обяснява източникът. Той подчертава, че градът е напълно обезопасен и не се нуждае от допълнителни укрепления. За целта на входовете на града са поставени КПП-та, които контролират движението на автомобилния и пътническия поток.

Курортът Шарм ел-Шейх е разположен в египетската провинция Южен Синай на брега на Червено море. Това е най-големият град в провинцията и един от най-посещаваните египетски курорти с повече от двеста хотела.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички