Шамара към политиците ни: Учете се от Обама

Шамара към политиците ни: Учете се от Обама | StandartNews.com

София. Учете се от Обама какво да правите, няма политик, който да се е заиграл с изкуството и да е прокопсал. Такъв съвет дадоха на родните депутати Мишо Шамара и Сарафа в сутрешния блок на бТВ.

Повод за думите им стана образуваното досъдебно производство срещу Шамара за песента "Бяло, зелено, червено". Според прокуратурата рап парчето поругава държавните символи. Лидерът на червените Сергей Станишев веднага обвини ГЕРБ, че са погазили свободата на словото, демокрацията в страната и поиска възстановяване на член първи от Конституцията. В отговор Бойко Борисов му обясни, че управляващите нямат нищо общо с акцията, а песента наистина е обидна за държавата.

Днешният съвет на Мишо Шамара към политиците ни най-вероятно беше провокиран от отношението на Обама към Мадона. Само преди няколко дни в разгара на предизборната капмания в САЩ попзвездата нарече американския президент "черен мюсюлманин" пред многохилядна публика. Обама обаче не реагира.

Не казвам, че песента ми трябва да се харесва на някого, но едно е дали харесваш, а съвсем друго дали имаш свобода на словото, каза още Шамара. Според рапърите фолк парчетата също са вулгарни, а политиците в страната ни са абсолютно дискредитирани и са готови от всичко да извлекат дивиденти. Те се опитаха дори да рапират в парламента, ами тогава ние да финализираме сделката за "Белене", тъкмо ще откраднем по-малко, заявиха рапърите.

Ако Сергей Станишев ни даде по 1 милион, ще го поканим в наш клип, казаха по-късно Шамара и Сарафа пред TV7. Политиците трябва да се занимават със сериозни неща, взеха да размятат нашите текстове. Това е смешно, допълниха те. Двамата изказаха благодарност и към главния прокурор Борис Велчев. Според рапърите той единствен показал разум.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай