Руски майстори превърнаха Лада в Тесла

Шофьорите по московските булеварди се обръщат след ефектно изглеждащото превозно средство

Руски майстори превърнаха Лада в Тесла | StandartNews.com

Бронираният пикап на Тесла беше представен в края на ноември от създателя на компанията Илон Мъск. Идеята за руски вариант е на Александър Трубников.

Шофьорите по московските булеварди се обръщат след ефектно изглеждащото превозно средство, което в първия момент смятат за истински продукт на компанията за електрически автомобили.

"Хората реагират доста позитивно, особено, когато разбират, че това всъщност е ВАЗ 2109. Малко са онези, които могат да познаят деветката, освен когато видят салона. Повече са хората, които разпознават Тесла Сайбрътрък. Интересно ни беше да приключим този проект в максимално кратки срокове. Отне ни 8 дни. Струваше ни 80 000 рубли, като в тях влиза и покупката на колата", разказва Трубников.

Резултатът е Тесла за 1300 долара. Работата по руския проект ще продължи. Представянето на истинската Тесла Кибертрък създаде доста проблеми на Илон Мъск, след като стъклата на бронирания пикап се счупиха. Акциите на компанията се сринаха, въпреки твърденията на Мъск, че вече има над 200 000 поръчки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай