Ругаят деца в яслата

Ругаят деца в яслата | StandartNews.com

Шокиращ запис разкри унизително отношение към децата в столична ясла. Той бе направен от майка на хлапе от 41 ОДЗ във "Връбница". Двегодишният син на Илияна Василева тръгнал преди осем месеца в детската градина в столичния квартал "Обеля". "Изведнъж започна да си хапе ноктите, да се държи странно и да си удря шамари.

Попитах го какво е ставало, а той ми каза, че леля Таня го е удряла по главичката, защото е лош", разказа майката пред Нова тв. Тогава тя се усъмнила, че възпитателките се държат агресивно с малчуганите и решила да сложи записващо устройство на детето си. „Ти малоумен ли си? Не реви!", "Абе, престани да си ядеш ноктите бе, мърльо такъв", „Ти си некадърен бе", „Аре бе Стела бе, толкова си дебела, че не моеш да се превиеш бе", „Краси, тука не моеш да си облечеш тия дебели краци", са част от ругатните. Директорката г-жа Младенова на яслата обясни обясни, че въпросната възпитателка сама е пожелала да напусне. Тя отправила упрек към майката за записа, че това е незаконно. "Не вярвам на този запис и не ме интересува този запис", каза г-жа Младенова.

Столична община започна проверка на 41 ОДЗ. От кметството обясниха, че въпросната възпитателка доскоро е била в болнични, а от 11 юли е освободена от работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай