Родители нямат пари да приберат тялото на сина си от Испания

Родители нямат пари да приберат тялото на сина си от Испания | StandartNews.com

Враца. Двама българи загинаха при тежка катастрофа в събота сутринта край град Сеговия в Испания.

„Рено Лагуна" и „Ситроен"се сблъскали челно в мъглата, съобщиха от полицията и уточниха, че се е наложило пожарникари да режат двете коли, за да извадят жертвите и един ранен испанец.

Единият загинал е 23-годишният Слави Руменов от врачанското село Малорад. Роднините на момчето обаче нямат пари да приберат трупа му, съобщи кметът Петър Димитров. В центъра на селото е поставена кутия за дарения, но местните едва ли ще могат да съберат голямата сума. За транспорт на ковчега със самолет трябват 7000 евро, а погребална агенция е поискала още 1500 лева, за да го докара от летището до Малорад. Родителите на младежа са безработни и имат още четири деца, разкри кметът. Преди около година Слави заминал на гурбет в Испания и сега решил да се прибере за Великден. „Това е поредната трагедия на пътя през мандата ми", припомни кметът. През 2012 година четири момчета от селото загинаха при катастрофа.

Приятелите на Слави са организирали акция във Фейсбук за събиране на парите. Разкрита е и банкова сметка: ES1302392010123040031206.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай