Родители изхвърлиха новороденото си дете в тоалетна (ОБЗОР)

Родители изхвърлиха новороденото си дете в тоалетна (ОБЗОР) | StandartNews.com

30-годишният Васил Д. и 31-годишната Силвия от село Игнатово, община Вълчедръм, са изхвърлили новороденото им дете – момиче в тоалетната на двора на къщата си, съобщиха от полицията в Лом.

Случаят бил разкрит от криминалисти след като в четвъртък жената била докарана в болницата на Лом с голям кръвоизлив и опасност за живота. Лекарите веднага разбрали,че жената е родила наскоро, но тя отричала. Тогава шефът на болницата д-р Георги Савков подал сигнал до полицията. Тя веднага е предприела оглед на къщата, в която двамата живеят на съпружески начала в село Игнатово. Били открити следи от кръв по постелките, а Васил Д. направил пълни самопризнания. Според тях предния ден Силвия родила момиченце и го накарала да го изхвърли минута след това в тоалетната.

На родилката е направена операция и вече е вън от опасност. Тя обяснила, че не е знаела да е бременна и вероятно е направила спонтанен аборт.

Васил Д. е задържан за 24 часа в ареста на МВР в Лом. Срещу него е образувано досъдебно производство по член 115 от НК за предумишлено убийство.

Когато се възстанови, Силвия също ще бъде обвинена за подбудителство към убийство.

Двамата родители имат още две деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай