Вторник,

Ресторант въведе стъклени къщички

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Ресторант в Амстердам намери интересен начин за осигуряване на социална дистанция между клиентите си. Осигури кокетни стъклени къщички на гостите си, съобщи "Дойче Веле".

Основателят на Mediamatic Вилем Велтховен разказва, че е бил принуден да затвори ресторанта заради пандемията. В продължение на седмици мислил какво може да промени. Сред идеите, които му хрумват, е да направи беседки за всяка една от масите в ресторанта, за да избегне всякакъв контакт между клиентите.

Беседките са с площ от 3 квадратни метра. Всъщност става дума за малки оранжерии. Те са създадени от творчески колектив от млади хора с цел отглеждане на цветя при разноцветно осветление.

Персоналът носи ръкавици и пластмасови шлемове. Поръчките пристигат и се сервират на дървени подноси, които обаче не бива нито да падат, нито да събарят свещите от масата. През цялата вечер един и същи келнер обслужва дадена маса, но по никакъв начин не бива да пристъпва в беседката. Отсега е ясно, че всичко това ще изисква повече персонал за по-малко гости на заведението.

Инициаторите се надяват, че тази концепция бързо ще бъде одобрена от градските власти и приложена от повече заведения за хранене. Така гостите ще могат отново да се наслаждават на романтиката на прочутите амстердамски канали.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички