Реаорганизират движението за мача на "Лудогорец"

Реаорганизират движението за мача на "Лудогорец" | StandartNews.com

София. Реорганизация на движението в столицата ще бъде направена заради мача "Лудогорец" - "Валенсия". От 7.00 часа до приключването на мача се забранява влизането, престоят и паркирането на коли по алеите около Националния стадион, съобщават от Столична община.

 

Забраната ще важи от 8 часа и за района зад сектор Г, като продължителността й е 24 часа. Ограничения ще има и за района зад сектор Б, така и за на моста пред Националния стадион и по улица "Гурко" между булевард "Евлоги Георгиев" и булевард "Васил Левски" извън местата за платено паркираране "служебен абонамент".

 

Движението на автомобили може да бъде преустановено в двете посоки по преценка на СДВР от 19 часа до приключване на мача. Ще се пропускат автобусите на градския транспорт по улица "Гурко" между булевардите "Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви", по булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" между площад "Орлов мост" и булевард "Черни връх" и по булевард "Драган Цанков" между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и Алея "Яворов".

 

Промяна има в маршрута на автобус 75, която важи от 19 часа до последния съдийски сигнал на Националния стадион. Линията ще е със съкратен маршрут – ще се движи само до Военна академия.

 

От СДВР ще подпомогнат улесняването на трафика, поставяйки охрана и регулировчици на възловите кръстовища.

 

Днес в 20 часа "Лудогорец" приема "Валенсия" в първи осминафинал от Лига Европа. Отново пълни трибуни очакват "Лудогорец" на националния стадион „Васил Левски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай