Разнобой сред протестиращите след срещата при Орешарски

Хората от палатковия лагер няма да излязат на улицата

Разнобой сред протестиращите след срещата при Орешарски | StandartNews.com

София. Около 40 представители на протестиращите се срещнаха в Министерски съвет с премиера Пламен Орешарски в петък сутринта. По време на продължилата близо два часа визита, бяха осъдени редица въпроси за подобряването на условията на живот в страната.

Сред наболелите теми, за които настояват протестиращите са, решаване на проблема с междуфирмената задлъжнялост, механизмите за намаляване цените на лекарствата, борбата с нелоялната конкуренция, начините за регулиране на монополите в България и др. В дискусията участваха също министрите на труда и социалната политика Хасан Адемов и на финансите Петър Чобанов.

В края на срещата обаче се получи разнобой сред групите протестиращи. Оказа се, че познатите лица от улицата Дончо Дудев, Янко Петров и Добрина Алексиева не са съгласни с избора на шеф на ДАНС. Минути по-късно те напуснаха срещата и обявиха, че ще излязат на "седенка" пред Министерски съвет в знак на протест.

Оказа се обаче, че хората от палатковия лагер край парламента, които реално са ядрото на протестите от февруари насам, няма да се събират на "седенка". От палатките обявиха, че вече са дали 90 дни толеранс на управлението на Орешарски и ще удържат на думата си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай