Разкриха полицаите от скандалния клип

Разкриха полицаите от скандалния клип | StandartNews.com

МВР вече знае кои са полицаите от скандалния клип, показан в "Господари на ефира". Униформените, пребили момиче и момче в центъра на София, са служители на Първо РПУ, съобщава Нова тв.

"До този момент е установено, че видеоклипът е от 19 декември миналата година. Патрул на Първо РУ бил изпратен на ул. "13 март" по сигнал за възникнало сбиване и нарушаване на нощната тишина. При пристигането си на адреса, служителите заварили жена и мъж, които се карали на улицата. Полицаите предприели действия по установяване на самоличността на двамата. Документ показал само мъжът, младата жена отказала да представи личната си карта. Двамата били отведени в полицейското управление, където е установена самоличността на жената. Извикан бил и екип на Пътна полиция, който да тества задържаните за алкохол. При жената дрегерът отчел наличие на 1.59 промила, а при мъжа - 0.53 промила. По случая веднага било образувано бързо производство за хулиганство", се казва в съобщение за случая, разпространено от СДВР.

Директорът старши комисар Младен Маринов е разпоредил дисциплинарна проверка.

Стандарт Нюз припомня, че очевидец е заснел бруталните сцени. От видеото ясно се вижда как двамата полицаи бият момиче и момче след като са ги спрели за рутинна проверка.

Повече за случая четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай