Ракия менте отне живота на майка и син

Ракия менте отне живота на майка и син | StandartNews.com

Майка и син са открити мъртви в семейното им жилище в ямболския квартал "Каргона". Една от версиите е, че двамата са починали след употреба на фалшив алкохол. "Това е само една от възможностите, но не е сигурно още. Другата е смъртта да е настъпила от отравяне с въглероден диоксид от печката с твърдо гориво, но може и да е трета, защото и двамата си имат заболявания и то сериозни", заяви пред "Стандарт" д-р Тома Чаушев, съдебен лекар от Сливен.

Резултатите от аутопсията ще бъдат готови утре, каза във вторник д-р Чаушев. 75-годишната Вишка и синът й Мильо са намерени от техен съсед в понеделник вечерта. Мъжът установил, че не ги е виждал отдавна и решил да провери какво става. Той веднага извикал бърза помощ, но лекарите само констатирали смъртта на майката и сина. Според тях смъртта е настъпила 24 часа по-рано, което означава в неделя вечерта.

Съседи твърдят, че Мильо и майка му редовно купували алкохол, а в много от случаите пиенето било от нелицензирани производители. Мъжът работеше допреди половин година като параджия в ямболското училище "Христо Смирненски". Доколкото знаем, са го освободили заради прекаляване с чашката, твърдят съседи. Пристигналите на място полицаи и лекари открили само кучето на майката и сина, което постоянно плаче. То е взето от съседи, но отказвало да се храни. Случаят се разследва под надзора на окръжен прокурор в Ямбол.

Напомняме, че нелегалният алкохол, който се продава в пластмасови туби и залива пазарите, води до сериозни последствия за здравето или мигновена смърт. Често след консумация на подобни напитки се стига до безвъзвратна или частична загуба на зрение, невралгични дисфункции или смърт. Всяка туба с наливен алкохол, закупена от нелицензиран производител и без бандерол, е потенциален убиец. Бавната смърт дебне в пластмасови туби в различни разфасовки и може да бъде открита навсякъде.

Продажбите на този алкохол са в своя пик именно през зимните месеци, затова приканваме читателите си да избягват консумацията на подобни съмнителни напитки

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай