Пускат супер миниатюрно кубче на Рубик

Цената му ще е 1900 долара

Пускат супер миниатюрно кубче на Рубик | StandartNews.com

Супер миниатюрно кубче на Рубик ще излезе в продажба в Япония по случай 40-годишнината от появата на оригиналния продукт в страната, предаде Асошиейтед прес. Цената за поръчка на т.нар. "свръхмалко кубче на Рубик" е 198 000 йени (около 1900 щатски долара). Доставките ще започнат през декември. Кубчето е с размери едва 9,9 милиметра на 9,9 милиметра, тежи само два грама и е изработено от "ултрапрецизен метал", според "МегаХаус корпорейшън", подразделение на базираните в Токио производители на играчки "Бандай".

Кубчето на Рубик е изобретено през 70-те години на миналия век от унгарския професор по архитектура Ерньо Рубик. Благодарение на американска компания играчката се превръща в хитов продукт през 80-те. През първите две години по света са продадени над 100 милиона кубчета на Рубик.

В Япония играчката незабавно става хит. След появата й на местния пазар през юли 1980 г., над 4 милиона кубчета на Рубик са продадени през следващите осем месеца. Новото миниатюрно кубче беше представено тази седмица на изложба в Токио, организирана от унгарското посолство. Експозицията, която ще продължи до 9 ноември, включва и произведение на изкуството от кубчета на Рубик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай