Психично болен държи в страх цяло село (ВИДЕО)

Психично болен държи в страх цяло село (ВИДЕО) | StandartNews.com

Психично болен мъж държи в страх цяло село. Въпреки че е доказано невменяем, опасен и вече е убил човек, сега той буквално е оставен да се оправя сам в живота. Както и да посяга на живота на околните, предаде Нова.

Мъжът се казва Златко. Често го виждат да разговаря с въображаеми събеседници.

Хората в село Масларево се страхуват да минат дори край къщата му, защото вече е посягал и на най-близките си. Местните разказват, че през 1998 година е убил жена си пред очите на двегодишния си син.

Обявен е за невменяем, поставена му е диагноза параноидна шизофрения, няколко години прекарва по болници. Един ден се оказва достатъчно стабилен, за да го изпишат. Гледа го негов братовчед, който обаче е на преклонна възраст, за да следи пие ли си Златко лекарствата.

„Не мога да му бъда попечител, един път защото съм възрастен и втори път, той ме заплашва, че ще ме убие", разказва Григор Златинов. „Не пие никакви лекарства, с изключение когато е в болница, като се завърне, една седмица е добре и след това, понеже не ги пие, абсолютно всичко отначало започва".

Поводи да бъде прибиран в болница, той дава често. През 2015 година счупил главата на съседката с дървена бухалка. След нападението е последвал кратък престой в болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай