Протести срещу цената на винетките затвориха "Тракия" и "Струма"

Протести срещу цената на винетките затвориха "Тракия" и "Струма" | StandartNews.com

Протестиращи срещу поскъпването на винетките затвориха движението по магистрала "Тракия" на изхода на Бургас в посока София, информира "Фокус". Служители на полицията спират колите от Бургас за София малко преди края на крайморския град. Органите на реда предупреждават, че не е ясно колко време пътят ще бъде затворен. Колите на градския транспорт се пускат. Движението се пренасочена към пътя за кв. "Горно Езерово".

В Пловдив планираният протест се провали заради грешка на организаторите. Те не получиха разрешение от общината за провеждането на шествието. Трябваше да се състои поход, който да блокира 6 км по пътя за Пазарджик. Организаторите по грешка подали молба за разрешение на шествието в областната управа , а не в общината, а оттам бавили отказа 4 дни, информира бТВ.

В Благоевград протестиращите срещу по-високите цени на винетките блокираха изхода на магистрала "Струма", съобщи БГНЕС. Протестиращите се събраха пред ЮЗУ „Неофит Рилски" и след кратко съвещание решиха да блокират кръговото.

Във Видин над 100 коли се включиха в протестното автошествие, което тръгна от бул. „Панония" и направи първа спирка на гаровия площад до паметника на Скърбящия войн. След това автошествието се отправи към изхода на Видин в посока София, където трябва да бъде блокирано движението по главен път Е 79 за час.

Автомобилисти от Сливен, Ямбол и Пловдив протестираха в Сливен срещу високите цени на винетните стикери. Протестното шествие се отправи към Крушаре, там на пътя Сливен – Ямбол, пише още "Фокус".

Във Варна 20-ина автомобила поеха по маршрута на демонстрацията, подобен на този, в който варненци шестваха над всеки ден в продължение на 40 дни по време на февруарските протести. От Катедралата те продължиха по маршрут - бул. „Владислав Варненчик", по бул. „Република", до пресечката с бул. „Сливница", по бул. „Сливница" до пресечката с ул. „Георги Бенковски", (Нептун), по ул. „Г. Бенковски" до бул. „Владислав Варненчик" и по бул. „Владислав Варненчик" посока Катедралата.

За трета поредна седмица добруджанци излязоха на протест срещу вдигането на цената на винетките. Синтия Недялкова бе категорична, че Добруджа, която храни столицата и страната е забравена, защото има села, до които не може да стигне линейка или пожарна, тъй като просто няма вече пътища.

"Безобразие е това и ние няма да спираме с протеста, докато не ни обърнат внимание" - каза Синтия Недялкова, а Росен Димитров призова всеки, който има автомобил, да не купува винетка за 2016 г.

"Какви са мерките, които правителството смята да вземе, за да не се обезлюдяват селските райони, след като се закриват болници, училища, а пътищата не позволяват до селата да стигне линейка" - каза Илияна Кръстева. Колоната от десетки автомобили със знамена и надути клаксони потегли от паркинга пред Стоматологията, като премина водена от полицейски автопатрул по булеварди и улици в Добрич. И тази седмица протестиращите блокираха за кратко бул. "25 септември", който е входно-изходна артерия по посока Варна, като заявиха, че няма да спрат, ако не бъдат чути исканията ми. Част от протестиращите и тази седмица отидоха до село Стожер, където в центъра на селото, разположено по пътя Добрич-Варна, блокираха движението по направлението, пресичайки пешеходната пътека в центъра му пиейки кафе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай