Протестът блокира и „Цариградско шосе"

Протестът блокира и „Цариградско шосе" | StandartNews.com

София. Протесното шествие на 10 ноември обиколи центъра на столицата и накрая блокира „Цариградско шосе".

На 150-ия ден от началото на демонстрациите протестът беше под мотото „Поход на справедливостта" и съвпадна с 10 ноември – датата, която преди 24 години даде началото на началото на прехода от комунизъм към демокрация.

Хората се събраха в 11 часа пред сградата на Ректората и през целия ден кръстовището на бул. „Васил Левски" и бул. „Цар Освободител" беше блокирано почти без прекъсване. По-късно спря движението и през Орлов мост, а след това протестиращите продължиха по „Цариградско шосе" и затвориха движението и при кръговото на 4-и километър.

Привечер на площада пред „Александър Невски" "Вдигни очи. Стоп на псевдопрехода".

В концерта са обявили, че ще участват естрадната певица Ваня Костова, организиралият концерти по време на летните протести Васко Кръпката, Валди Тотев, Група 7, Милица, Ралица, Драго и Ева от "Тоника", комикът Шкумбата, а на откритата сцена ще бъдат още Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, които още в началото на окупационните действия посетиха студентите в аудитория 272 на Софийския университет.

В протестното шествие в неделя се присъединиха и групи хора от други градове. То беше охранявано от засилено полицейско присъствие, но въпреки притесненията за провокации, до такива не се стигна.

По пътя протестиращите чупиха и късаха рекламни пана и плакати на телевизия „Алфа" на Волен Сидеров и изгориха един от билбордовете му. Централата на "Атака" на ул. "Врабча" също беше бурно освиркана. Множеството зави покрай Военния клуб и се отправи обратно към парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай