Пролет 2015: Секси фурии с очила

Пролет 2015: Секси фурии с очила | StandartNews.com

Комбинирайте прическата и грима с екстравагантни рамки, съветват спецовете

Ако дамите искат да бъдат наистина зашеметяващи, да комбинират прическата и грима с екстравагантни рамки на слънчеви или диоптрични очила, посъветваха спецове на тематична сбирка с участието на актриси, певици и тв водещи. "Къдриците и буклите са обемни, но в никакъв случай - старателно подредени. Кокът е ниско на тила и сравнително свободен. Дългата коса стои полуприбрана", коментира Григори Кюлев-Гого. Цветовете са в мед, блонд и червено, задължително в близки нюанса - но без изравняване на тона. Небрежните и леки вълни внасят привкуса на 60-те.

Опушеният макияж в сиво и пастелно зелено пък ще ви осигури поглед на фатална жена. Но със сигурност ще провокирате така наречения силен пол с грим в лила, оранж, жълто... Поставете върху устните си класическо червило в парижко червено и със сигурност никой няма да ви устои.

Ретро вълната остава пълен шик и при очилата - най-често с акцент на 70-те. Кръглата форма, запазена марка от десетилетия на Елтън Джон и Ози Озбърн, сега е любима на Лейди Гага, Бионсе и Майли Сайръс. Но внимание: тя е само за хора с квадратни или правоъгълни лица.

Все така модерни са "котешките", "бъбрек", "авиатор", "уейфеър", "пеперуда" - при това с огледално цветно покритие. Доста от госпожиците си падат по "квадратите" в действително макси размери. Диоптричните рамки запазват елипсовидните и правоъгълните очертания, които са по-класически и неангажиращи. Голямата тръпка е в палитрата - флорални принтове, шарки "костенурка" и "хавана" - кафяво и зелено, тигрови комбинации и цветни мозайки във всички тонове на дъгата. Носят се още "пудра, кафе макиато, слонова кост, мръсно бяло, нежно розово, както и актуалните за 2015-а рамки, имитиращи дърво с цвят на бук, дъб и бамбук. Супертренд са миксовете до четири цвята, надградени един върху друг - бяло, синьо, червено и черно; жълто, марсала, бордо, турско синьо, брокат.

Новите технологии категорично се налагат в материалите. Рамките стават все по-тънки, леки, биосъвместими, биоразградими, антиалергични и антибактериални, често от огъваща се пластмаса. Подчертано е вниманието към детайла - инкрустирани са по-дискретни и по-ексцентрични метални украси и камъни "Сваровски" в различни размери и багри. Някои модели имат два кръга отстрани и един между стъклата вместо заоблена линия", коментира Павел Цветков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай