Продават сакото от туид на Маркес със следи от мастило

Семейството на писателя ще дари събраните пари на мексиканска фондация, която се грижи за здравето и прехраната на децата на коренното население

Продават сакото от туид на Маркес със следи от мастило | StandartNews.com

Дрехи на колумбийския писател Габриел Гарсия Маркес ще бъдат разпродадени с благотворителна цел, предадоха АФП и ДПА, цитирани от БТА.

Носителят на Нобелова награда за литература почина преди седем години.

Около 400 дрехи, принадлежащи на Маркес и на покойната му съпруга Мерседес, ще бъдат продадени, обяви внучката Емилия Гарсия. Тя обясни, че някои от тях "носят малки следи от битието му на писател" като сако, чийто джоб има следа от мастило от химикала, с който Маркес е давал автографи на почитателите си. Колекцията съдържа и емблематичните за колумбиеца сака от туид.

Разпродажбата ще се състои на 20 октомври по време на откриването в Мексико на нов културен център. Той се помещава се в сградата, където е живял авторът на "Сто години самота".

Семейството на Маркес ще дари събраните от разпродажбата пари на мексиканска фондация, която се грижи за здравето и прехраната на децата на коренното население.

Габриел Гарсия Маркес почина през април 2014 г. на 87-годишна възраст в столицата на Мексико, където изкара част от живота си, пише dir.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай