Признакът за богатия руснак - лимонът

По лимоните ще ги познаете

Признакът за богатия руснак - лимонът | StandartNews.com

Признакът за богатия руснак - лимонът

Богатият руснак се разпознава по лимоните. Това е написала журналистката Лизи Сакс в статия, публикувана в списание Forbes. Сакс е разговаряла с Харолд Едуардс, представител на компанияга Limoneira, която е доставчик на цитрусови плодове и авокадо. Според Едуардс руснаците купуват много повече от тези плодове на глава от населението, отколкото жителите на други страни. Той предполага, че това се дължи на високата консумация на водка или чай. След като проучил статистиката за продажбите, Едуардс установил, че хората в Русия и Югоизточна Азия купуват много лимони, за да покажат високия си статус.

Бизнесменът смята, че в Русия е твърде студено, за да се отглеждат тези цитрусови плодове, затова там те се внасят от чужбина на твърде високи цени. Затова и ги купуват предимно хората с по-висок жизнен стандарт, които могат да си ги позволят.

През октомври 2018 г. стана известно, че десет процента от руснаците оценяват позицията си в обществото като „над средното ниво”, други три процента - като „високо”. Проучването не посочва обаче какво количество лимони могат да си позволят да купят представителите на тези групи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай