Президентът заминава на посещение в Катар

Президентът заминава на посещение в Катар | StandartNews.com

София. Президентът Росен Плевнелиев заминава на официално посещение в Катар, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Продължаването на политическия диалог на най-високо равнище, осъвременяването на договорно-правната база чрез подписването на нови двустранни споразумения, както и представянето на възможностите за инвестиции в България, ще бъдат във фокуса на срещите на държавния глава в Доха.

В рамките на посещението си президентът Росен Плевнелиев ще проведе среща с емира на Катар Н.В. шейх Тамим бин Хамад ал Тани, както и с председателя на Консултативния съвет (Парламента) Мохамед бин Мубарак Ал Холейфи. След срещата на двамата държавни глави ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между Дипломатическите институти на двете страни, Меморандум за разбирателство за съвместно сътрудничество и обмен на новини между БТА и Катарската новинарска агенция, както и Споразумение за побратимяване между Столична община и град Доха.

Росен Плевнелиев ще посети Фондация „Катар" и ще разговаря с нейния президент шейха Моза бин Насер ал Миснед.

Президентът Плевнелиев ще разговаря също така с главния изпълнителен директор на държавната инвестиционна корпорация "Катар Холдинг" Ахмад Мухамад aл Сайед и ще проведе срещи с представители на Катарската търговско-промишлена палата и Асоциацията на катарските бизнесмени.

В Доха държавният глава ще се срещне и с представителите на българската общност в Катар.

В делегацията за официалното посещение в Катар са председателят на Българската академия на науките академик Стефан Воденичаров, генералният директор на Българската телеграфна агенция Максим Минчев и заместник-кмета на Столична община Дончо Барбалов. Президентът ще бъде придружаван и от бизнес делегация.

Посещението ще продължи от 10 до 12 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай