Президентът на Швейцария гостува у нас

Президентът на Швейцария гостува у нас | StandartNews.com

Федералният президент на Конфедерация Швейцария Дорис Лойтхард ще направи днес официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев.

Очаква се двамата президенти да обсъдят перспективите за последващо задълбочаване на двустранните отношения между България и Швейцария, насърчаването на двустранния икономически обмен и взаимните инвестиции, сътрудничеството в областта на науката, културата и образованието. Държавните глави на България и Швейцария ще дадат началото на публична дискусия на тема „Европа – по пътя на дигиталното бъдеще" в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски", а президентът Лойтхард ще участва в церемонията по официално закриване на Форума за дуално образование по проект „Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система".

В рамките на официалното си посещение в България, президентът Дорис Лойтхард ще проведе среща и с министър-председателя Бойко Борисов. Освен това тя ще разговаря с вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева и министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова.

Това е второ официално посещение на швейцарски президент в София в историята на българо-швейцарските отношения след първото през 2003 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай