Президентът даде старт на учебната година в своето училище

Президентът даде старт на учебната година в своето училище  | StandartNews.com

Благоевград. Държавният глава Росен Плевнелиев уважи церемонията по откриването на новата учебна година в Математическата гимназия „Сергей Корольов" в Благоевград, където е завършил и той средното си образование. Президентът бе официален гост на учебното заведение. Визитата му бе съпътствана със строги мерки за сигурност. Имаше пропускателен режим. На четирима ученици им прилоша и се наложи идването на медицински екип.

"Вашето желание да повишавате знанията си и да развивате товрческия си дух са предпоставка, че в утрешния ден ще можете успешно да намерите своето място в живота и в този толкова забързан свят. Вярвам, че със знанията, които получавате в училище, ще бъдете добре подготвени да посрещнете предизвикателствата на това динамично време", заяви държавният глава. Той припомни мъдростта на първоучителя Свети Константин-Кирил Филисоф, че мъртва е безкнижната душа.

Плевнелиев благодари и на бившите, вече пенсионирани, педагози, които са преподавали и на самия него.
"Вие сте се посветили на най-благородната професия. Работите неуморно и всеотдайно всеки ден за бъдещето на България. Искам да споделя дълбоката си благодарност, че съм тук, в любимото училище, и заедно прекрачваме прага и откриваме новата учебна година", подчерта президентът.

След тържествената церемония държавният глава разгледа част от обновените кабинети на гимназията и покани на разговор настоящите и бившите си преподаватели. Тук бе и бившата преподавателка в гимназията Славка Плевнелиева, майка на президента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай