Премиерът на работна среща с кметове

Премиерът на работна среща с кметове | StandartNews.com

Проведох работна среща с кметовете от района на Търговище по повод допълнителни средства, които бяха отпуснати в сряда за неотложни ремонти на инфраструктура, водоснабдяване, канализация, детски градини, училище и други обекти. За мен изборите са само месец, след това всички кметове са ми равни и изобщо не питам кой от коя партия е - избрани са от хората. Целта ми е да се познаваме, да си помагаме, проблемите на хората да се решават, да покажем единство и решителност. Това съобщи в личния си профил в социалните мрежи премиерът Бойко Борисов.

"За 2015 г. допълнително към общините в региона сме отпуснали общо 7 млн. лв., а за 2016 г. – 8,78 млн. лв. Всичко това е възможно благодарение на обединените усилия на институциите, които дадоха резултат в значително по-голяма събираемост на приходите", уточни той.

И допълни: "На Алфатар за ремонт на улична мрежа са отпуснати 500 хил. лв.; Дулово - за рехабилитация на общински улици – 1000 хил. лв.; в Кайнарджа за асфалтиране на улична мрежа – 700 хил. лв.; Силистра - за ремонт на уличното осветление 2000 хил. лв.; Шумен - за изграждане на многофункционална спортна зала 500 хил. лв.; Търговище - за изграждане и реконструкция на инфраструктурни обекти - 1,5 млн. лв.; за основен ремонт и рехабилитация на улична мрежа в с. Езерче и Цар Калоян – 400 хил. лв.; Омуртаг – за изграждане на детска площадка – 80 000 лв. и за ремонт и рехабилитация на уличната мрежа – 270 000 лв.; в Опака за благоустрояване на училищни площадки и създаване на зони за отдих и спорт – 330хил. лв.; Антоново - за доизграждане на градска пречиствателна станция за отпадни води и изграждане на пътища в общината – 350 хил. лв.; Върбица - за реконструкция и рехабилитация на улици – 350 хил. лв; Каолиново - за реконструкция на улична мрежа – 350 хил. лв.; Хитрино - за благоустрояване и пристройка към съществуваща сграда за социално културни мероприятия – 450 хил. лв."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай