Пребитата лекарка от Раковски: Нападенията над лекарите от спешна помощ са ежедневие

Пребитата лекарка от Раковски: Нападенията над лекарите от спешна помощ са ежедневие | StandartNews.com

Пловдив. „Не ме изненада нападението над мен, при дежурството ми снощи, защото за лекарите от спешна и неотложна помощ това е ежедневие". Това заяви пред журналисти в Пловдив д-р Божидара Пеевска от Центъра за неотложна помощ „Евромед" - Раковски, за която писахме, че снощи е била нападната по време на дежурство.

На няколко дежурства лекарите и медицинския персонал имат проблеми и получават множество заплахи от роми, каза лекарят. „Не се дава достатъчно гласност на тези случаи, лекарите живеем непрестанно в напрежение", добави д-р Пеевска, цитирана от „Фокус". Тя изтъкна че положението както в спещна помощ, така и в неотложна помощ, е едно и също.

Лекарката обясни, че бащата на детето, което прегледала, я ударил няколко пъти в лицето. „Това, което отключи реакцията у тези е роми страхът, че не са си гледали детето и са позволили да пие отровен препарат", каза още д-р Пеевска. „Ударът получих от бащата на детето, които дори не присъства на прегледа, в Центъра за Неотложна помощ го доведоха майката и бабата, разказа още лекарят. Това е заложено дълбоко в душите на тези хора, които с голямо удоволствие удрят и унижават лекарите", коментира тя.

Медикът изтъкна, че не вярва нещо да се промени след поредния случай на нападение над лекар. Тя бе категорична, че, ако се върне на работа ще дава само дневни дежурства.

Д-р Божидара Пеевска обясни още, че подкрепя промените, които иска да въведе на здравия министър д-р Петър Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай