Пребиха лекар от Спешна помощ в Раковски

Пребиха лекар от Спешна помощ в Раковски | StandartNews.com

Лекарка от Спешна помощ в Раковски е пребита по време на дежурство. Това съобщи директорът на Бърза неотложна медицинска помощ Георги Георгиев пред trafficNews.bg.

Инцидентът с д-р Божидара Пеевска е станал снощи. Тя се е намирала в дежурния кабинет, когато група роми я нападнали. Те водели за преглед дете, за което обяснили, че е пило от препарат.

Д-р Пеевска прегледала детето и го насочила за промивка на стомаха в друг лекарски кабинет на болницата, в която се помещава и Спешна помощ-Раковски. Тя уверила близките, че няма опасност за живота на детето. Ромите обаче не си тръгнали, а настояли именно тя да извърши манипулацията, след което се нахвърлили върху лекарката. Тя получила няколко удара в главата.

„Д-р Пеевска е стресирана от случилото се, тя е прегледана от свои колеги и в момента дава показания в районното управление в Раковски", каза още директорът на Бърза неотложна медицинска помощ в Раковски.

Георгиев изтъкна, че за случая е съобщил в здравното министерство и дирекцията на полицията в Пловдив. "Ще настояваме за осигуряването на жива охрана пред Спешния център, защото лекарите ще ги е страх от тук нататък да идват на работа", каза още медикът.

Полицията издирва нападателите на д-р Пеевска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай