Пожелай си нещо! Изгревът на надеждата и новото начало

Стотици хора ще го посрещнат с голям концерт

Пожелай си нещо! Изгревът на надеждата и новото начало | StandartNews.com

Джулай морнинг е празник, който обединява хората около идеята за свобода, ново начало и надежда. Всяка година хиляди българи се събират на морския бряг, за да посрещнат изгрева и да се заредят с позитивна енергия. Това е уникална традиция, която продължава да живее и да вдъхновява поколения наред.

А тази година стотици хора ще посрещнат изгрева в първото юлско утро с голям концерт на централния плаж в Бургас.

Джулая е само българска традиция. Откъде идва /ВИДЕО/

Програмата за Джулай морнинг вече започна и ще продължи до сутринта. Откритата сцена за концерта е разположена до морския бряг.

Джулай морнинг е празник, който води началото си от хипи движението през 70-те години на 20-ти век. Името на празника произлиза от песента на Uriah Heep – „July Morning“, която е символ на свободата и новото начало.

Джулай морнинг - каква е съдбата на тези, които го изпяха

Традицията за посрещане на изгрева на 1 юли започва в България в края на 70-те и началото на 80-те години. Тогава младежите се събират на морския бряг, за да изпратят старата и да приветстват новата светлина. Този акт символизира надеждата за по-добро бъдеще и е бунт срещу сивото и рутинно ежедневие.

Джулай морнинг се различава от обикновените празници със своята неформалност и спонтанност. Няма задължителни ритуали, няма изисквания за облекло или специфични традиции, освен едно – да бъдеш там, където слънцето изгрява.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
град Козлодуй
преди 1 ден

Здраве и Щастие на всички Хора😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Откажи