Посланикът на Пакистан : Имаме връзки от времето на хан Аспарух

Посланикът на Пакистан : Имаме връзки от времето на хан Аспарух | StandartNews.com

„България е екстремно красива страна с хубава земя, чист въздух и добри хора. Тя е благословена като късче от небето", каза посланикът на Пакистан у нас Джемсаид Ифтикар от борда на „Рах Навар". Ветроходът от Военноморските сили на Пакистан е за пръв път в Черно море и прави дебют на регата Тол Шипс. „Имаме връзки с българския народ още от времето на Хан Аспарух. Известни са ми теориите, които свързват произхода на българите с Памир, така че имаме контакти от древни времена. Моето посещение във Варна е, за да пожелая „Попътен вятър" на нашите участници в регатата на големите ветроходи. А освен това, за да създам контакти и търговията на Пакистан с Европа да тръгне от България", каза дипломатът.През седмицата той се срещна с кмета Иван Портних и областния управител Иван Великов, пред които заяви, бизнесът в Пакистан иска да създаде търговски инкубатор във Варна.

Двумачтовият ветроход „Рах Навар" е бриф от състава на Военноморските сили на Пакистан. Екипажът му е от 67 души, а на борда има 20 практиканти от Пакистан, Саудитска Арабия, Турция и великобритания. На него стажуват кадети от няколко морски колежа и от Военната академия на държавата.Командващ офицер на кораба е кап.Азфар Хюмаюн,който е на 44 години.".

Освен образователни задачи, пакистанският ветроход участва в акции срещу пиратството от мисията Task Force-151 край африканския бряг. „Пакистанските военноморски сили поддържат сигурността на море и търговията и са в готовност да се борят с тероризма", каза командващият офицер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай