Пореден протест на работниците от "Ремотекс", искат среща със Стойнев

Пореден протест на работниците от "Ремотекс", искат среща със Стойнев | StandartNews.com

Раднево. Чучело с ватенка запалиха събралите се около 300 работници от радневското ремонтно предприятие „Ремотекс", които не са получавали заплати повече от година на поредния си протест във вторник.

Някои оприличиха пламналото чучело на фалиралото ремонтно предприятие „Ремотекс", други на мажоритарния собственик Сабин Спихев, който продължава да се крие от гнева на работниците. Както е известно, преди няколко дни министърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев Драгомир Стойнев обяви, че държавата се отказва да прибере под крилото си закъсалато частно предприятие. Назаначеният одит не показал ясно колко са задълженията на собствениците, а и техните претенции за сумата, която трябва да плати БЕХ, продължавали да бъдат големи.

Енергийният министър обеща част от докараните до пълна мизерия работници да бъдат назначени в „Мини Марица Изток". Те обаче не вярват в поетите ангажименти и настояват за лична среща с него в Раднево. Ако до четвъртък Стойнев не дойдел в миньорското градче работниците се заканиха да пренесат протеста на жълтите павета пред Министерския съвет.

Според лидер на КНСБ Пламен Димитров, който се срещна със синдикатите и работниците завчере, най-добрия вариант за „Ремотекс" е обявяване на фалит и оздравителен план, за да са спаси това емблематично някога за комплекса „Марица-изток" предприятие.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай