Полиция пази Спешното отделение в Благоевград

Полиция пази Спешното отделение в Благоевград  | StandartNews.com

Засилено полицейско присъствие има днес в района на Спешно-приемно отделение в Благоевград. Снощи група жители на ромската махала в града заплашила със саморазправа дежурните медици.

"Не е имало физически сблъсъци и насилие над лекарите. Не е нарушен общественият ред. Наложило се е полицейски патрули да дежурят на място, за да няма ескалация на напрежението", съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Напрежението възникнало към 23,00 часа в понеделник. Минути по-рано 50-годишен мъж се почувствал зле и роднините му позвънили на телефон 112. Според близките на пациента линейката се забавила. Мъжът е транспортиран в Спешно-приемно отделение със сърдечни проблеми и задушаване. Въпреки оказаната медицинска помощ, той издъхнал в болницата.

Това разгневило негови роднини, които обсадили сградата на СПО и потърсили сметка на медиците. На място са изпратени патрулни коли. "Полицейски патрули продължават да обикалят в района, но засега всичко е спокойно", увериха от пресцентъра на ОД на МВР.

Няма забавяне на линейката, твърдят от ЦСМП

Бързата реакция на полицията спасила медиците от бой

„Веднага се събрала голяма група от хора, роднини и близки на починалия. Те започнали да викат, да сипят закани. С паник-бутон веднага е извикана полиция, униформените дошли навреме и укротили тълпата. Няма пострадали колеги, нито пък поражения по материалната ни база. В момента обстановката е спокойна", увери във вторник преди обяд д-р Владимир Рабаджийски, шеф на СПО.

Роднините на починалия мъж обвинили линейката, че се забавила фатално. Мъжът е транспортиран в Спешно-приемно отделение със сърдечни проблеми и задушаване. Смъртта му разгневила негови близки, които обсадили сградата на СПО и потърсили сметка на медиците. „Няма никакво забавяне на екипа. Всичко е записано и може да се провери. След получаването на сигнала от телефон 112 линейка тръгва към адреса, но се разминава с колата, с която близки на пациента го докарали в СПО. Човекът е имал сериозни увреждания на сърцето, имал е поставени 3 стента", каза д-р Наташа Китина от Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград. Нямаме никакви притеснения, нека компетентните органи извършат проверка, за да се установи истината, допълни тя. Най-вероятната причина за смъртта е белодробна тромбоемболия, няма пропуски в работата на лекарите, каза д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай