Полезните свойства на кокосовата вода

Подобрява метаболизма

Полезните свойства на кокосовата вода | StandartNews.com

Съдържа витамини, минерали, аминокиселини

Кокосовата вода съдържа множество витамини, минерали, аминокиселини и други полезни вещества. Извлича се от плодове на кокосовата палма, които са здрави и без пукнатини. С какво може да ви бъде полезна кокосовата вода:

1. Можете да я пиете - тя наистина утолява жаждата. Също така кокосовата вода ще премахне токсините от тялото вии и има способността да възстановява водния и електролитния баланс в тялото ви. Тя е перфектната напитка, която наистина носи много ползи за организма ви.

2. Тялото не полага никакви усилия за усвояването на полезните вещества - кокосовата вода е много лека напитка, която се бори със свободните радикали в тялото забавя стареенето. Това е напитка, която ще ви помогне много бързо да се възстановите и да получите енергия. Създава неблагоприятни условия за появата и развитието на инфекции и паразитни червеи в стомашно-чревния тракт.

3. Няма противопоказания - тя не предизвиква никакви алергии. Може да бъде приемана редовно от абсолютно всеки един човек. Приемът на кокосова вода може да бъде противопоказен единствено и само ако организмът има непоносимост към нея.

4. Използва се от много спортисти - може да бъде използвана като естествена енергийна напитка. Кокосовата вода има рехидратиращи свойства, заради което я пият много спортисти. Също така тя може да бъде използвана и в много диети.

5. Не съдържа много калории - кокосовата вода съдържа само по 46 калории на 100 грама, което е изключително малко, сравнено с всички останали сокове. Кокосовата вода не се преработва и не съдъжа консерванти и оцветители, бутилира се в екологично чиста опаковка в рамките на 3-8 часа след събирането на кокосовите орехи.

6. Подобрява метаболизма - ако имате забавен метаболизъм, също можете да се доверите на кокосова вода, която доказано забързва метаболизма и нормализира чревната флора.

7. При проблеми със сърцето - кокосовата вода има свойството да подобрява кръвообращението, а това намалява риска от инфаркт. Също така тя намалява кръвното налягане и образуването на плаки по стените на кръвоносните съдове.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай