Погребаха внука на Елвис до дядо му

Бенджамин Пресли Кио се самоуби през лятото

Погребаха внука на Елвис до дядо му | StandartNews.com

Внукът на легендарния Елвис Пресли беше погребан в семейното имение до предците си.  Бенджамин Сторм Пресли Кио вече лежи в Градината за медитация в Грейсланд, където до последно живя Елвис, а днес е музей и туристическа атракция, посещавана от милиони фенове от цял свят.

Кио се самоуби едва на 27 през юли тази година в Калабас, Калифорния. Той е син на единственото дете на Елвис Пресли и Присила Пресли – Лиза Мари Пресли. Бащата на момчето е музикантът Дани Кио.  "Сърцето й е разбито, тя е безутешна и опустошена.  Обичаше сина си като никой друг, той беше любовта на живота й", казва мениджърът на Лиза Мари.

Бенджамин Кио е единственият внук на Елвис Пресли. Другите наследници на Краля са жени - 52-годишната му дъщеря Лиза Мари има три дъщери - 31-годишната Райли Кио и 11-годишни близначки.

Бенджамин Кио избягваше светлините на прожекторите и почти никога не се появяваше на публично място. От няколкото негови редки снимки се вижда, че е приличал на дядо си Елвис.

Грейсланд в Мемфис е дом на Елвис от 1957-а до смъртта му през 1977-а. Имението започва да приема туристи през 1982-а. Техният брой растеше постоянно преди пандемията – около 700 000 на година, което прави Грейсланд един от най-посещаваните частни домове в света.

След смъртта на Елвис тялото му първо е погребано в мавзолей в гробището на гората Hills Hills в Мемфис. По-късно той и костите на майка му Гладис са преместени в Градината за медитация в Грейсланд.  Днес феновете на Краля на рока се кланят пред последния му земен дом. Там са тленните останки и на баща му Върнън, и на баба му Мини. В пантеона има и паметник на близнака на Елвис, който умира при раждането. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай